POhayō gozaimasu!

Huh Huh! Olipahan kova viikko! Elävän elämän koulun penkillä istuttiin, mutta oikeesti on pakko myöntää, että olikin kovin antoisaa kaikesta rankkuudestaan huolimatta. Ei sitä oikein voi käsittää miten suuret ovat kulttuurieromme Japanin ja Suomen tai länsimaisen kulttuurin välillä ylipäätään - ennenkuin sen itse kokee. Puhumattakaan kielimuurista ja sen tuomista haasteista! 

Vietin kolme tiukkaa päivää, aamusta iltaan kolmen japanilaisen herran kanssa. He olivat suorittamassa meillä konsernin sisäistä tarkastustusta. Eka puoli päivää meni siihen, etten oikeesti ymmärtänyt sanakaan mitä puhuivat... Ette voi uskoa, kuinka hillitön se tilanne voikaan olla. Tunsin kuinka hikikarpalot punkivat peruukin alta esiin, päässä alkoi jyskyttää ja paniikkia iskeä rintaan. Mietin, että kuinka ihmeessä tästä selviän! Pomoni sanoi minulle, että usko vaan, iltapäivästä jo olet täydessä ymmärryksessä - olet vain kokematon näistä tilanteista. Se vaatii hetken tottua heidän tapaansa kommunikoida englannin kielellä ja totta vie näin se olikin! Kun se olisi pelkästään ollut se ääntäminen, mutta myöskin äänenpaino ja volyymi? Ihan niinkuin olisi kuunnellut sellaista kuiskivaa ja hassusti lässyttävää lasta? Siis, tämä kaikella kunnioituksella, ei missään muotoa negatiivisin viboin 😏 Heidän pirtaansa ei vaan kuulu voimakas äänen käyttö, onko se pelkoa kasvojen menettämisestä vai mitä sitten onkaan. 

Ai että! Kylläpä tätä likkaa vietiin! Ekan päivän lounaan jälkeen sanoivat, että Jukka-sania ei enää tarvita. He haluavat olla Tuija-sanin kanssa pelkästään.  Helppohan mun olikin aluksi lasketella pomon peesissä ja hänen tukemanaan, mutta sitten 😬 Onneksi - jollain ihmeen voimalla - voitin pelkoni, ojensin peruukin ja kävin soitellen sotaan. Niinhän se eka päivä siinä sitten hurahtikin iltaan ja oltiinkin jo seuraavassa päivässä ja sitä rataa.

Tarkastaja herrat olivat kovin vakavia, jo asemansakin puolesta, mutta kyllä me jo vitsiäkin väänneettiin. Heidän käyttäytymisensä on kovin korrektia ja jotenkin huoliteltua ihan koko ajan ja kaikissa tilanteissa. Ainut mikä minua jotenkin ärsytti, molemminpuolisen kielimuurin lisäksi, oli tapa kun kesken kaiken ja koko ajan vaihtoivat omalle kielelleen ja naureskelivat kovasti jne. Tuntui jotenkin tylyltä vaikkei ehkä sitä tarkoittanutkaan. Toisaalta taas iltaisin kun vein heidät hotellille, jätin pihaan ja läksin liikkeelle, eivät lähteneet hotellin pihasta ennen kuin mun perävalot vain näkyvät 😊 Käyntikortit vaihdetaan hieman kumartaen ja kaksin käsin ojennettuina 😊  Päivän päättyessä aloin siivoilla neukkarin pöytää, niin herrat teputtivat perässäni astioita ja roskia keittiöön kantaen 😊 Ja kaikista hassuinta oli kyllä se, etteivät voineet antaa meidän tarjota edes työlounaita!!! Heidän pomonsa kuulemma on ehdottomasti kieltänyt kaiken sen tapaisen vastaanottamisen...

Tarkastus meni hyvin ja emme saaneet mainittavia nuhteita. Pari raportointivaadetta lisää, kind of a piece of cake 👍🏻 Voimme siis olla hyvillä mielin ja onnekkaita Suzukilaisia kaukana ja irrallaan muista 🙏🏻 Mutta rehellisyyden nimissä on kyllä sanottava, että olenhan mä ihan takki tyhjänä! Vei kyllä mehut ja yöunetkin viikolla... Ihana, kun saa levätä rauhassa ja kohta kuulkaas lomillekin - ensi viikon jälkeen meinaan.

Ei tässä pienessä maailmassa sitten muutoin mitään kummallista ole tapahtunut. Eikös tuossa edellä kerrotussa ollutkin ihan riittävästi... 😀 Toinen joogailta oli viime torstaina ja tosissaankin olen ihastunut puuhaan. Mielen ja kehon yhteistoiminta on ällistyttävä kokemus! Wow! Olen adoptoinut muutamia mulle kivoja ja/tai mielekkäitä  asentoja päivittäiseen elämääni. Tuntuu hyvältä ❤️ Lisäksi mun päivittäiseen ruokavaliooni kuuluu teelusikallinen tuoretta inkivääripyrettä ja lasillinen sitruunavettä, näistä pidän kiinni ‼️

Ensi viikko vielä duunia. Seuraavana viikonloppuna Tallinnaan synttäreille, joihin kuuluu kuvan mukaisia elementtejä... Lisää tarinoita kuvan takaa sitten vaikkas lomaviikolla.

image.jpgAurinkoista viikonvaihdetta - Sulle ja mulle ❤️ Lämpöö - Valoo ja Rakkautta ❤️

Ps. Ketä kiinnostaa, otsikossa lukee Tuija-san kiittää ja kumartaa ja palstan alussa Hyvää huomenta 😀