Heippa! Niin se hävisi yksi viikko meiltä kaikilta ja taasen ollaan lähempänä Joulua ja sitä myöten lähempänänä Uutta Vuotta 2015! Oman viikkoni olisin voinut viettää kyllä paremminkin. No, mutta sitäkään on turha jäädä märehtimään! Here we are again!

Kuumeilu ja nyt vielä loppuviikosta alkaneet iho-oireet olivatkin käänteishyljintää, joka siis luonnollinen ja osittain toivottavakin reaktio. *selvennän tuolla myöhemmin vielä tätä käänteisihyjintää ja estoa jne.* Tämä kaikki täällä tapahtuva työ ja tutkinta ja käänteiden muutokset on ihan hiton vaikeeta kuvailla sanoin ja fiksuin lausein. Ovat kaikessa niin tarkkoja, etten voi käsittää, enkä pysyä millään mukana enkä todellakaan osaa selttää tätä. Sen vain lapsenomaisesti osasin kysyä, ettette näe mistään yhtä arvoa, että nyt tolla tädillä alkaa käänteishyljintä? Juu, näin, sitä ei voi mitata millään verikokeilla vaan se havannoidaan monien asioiden yhteistulemana jne. Mutta, sen hoito olisi pyrittävä aloittamaan mahdollisimman pikaisesti oikeilla annoksilla huomioiden taas muut mahdolliset tulevat ongelmat - kuten minulle nousi korkea verensokeri 15.6, kun sen pitäisi olla alle kuuden. Noh, nyt sitten otamma kaiken lisäksi vielä insuliiniakin :) Tänään arvot ovatkin jo miltei huippu-urheilijan sellaiset : Hb 92 - Leuk 7.2 - Neut 6.48 - Trom 252 ja CRP 30. Eiliset vastaavat hb 86 - Leuk 2.2 - Trom 230 - Neutr 1.65 ja CRP 33.

Vointi on ihan hyvä, vähän sekava, mutta kukapa ei olisi sekaisin, jos olisi nukkunut viikon kaikissa arvoissansa - höyryissänsä jne. Eilen, toisaan väitin kiven kovaan hoitajalle herätessäni kuumeen vihdoinkin laskettua, että olet tuonut minut toiseen huoneeseen? miksi? - No, en kyllä ole. Ihan samassa huoneessa olet. Enkä ole, kun olin tuolla paljon nurkemmassa oikealla? ... Että näin täällä hauskojajin hetkiä välillä esille tupsahtelee. Tänään minua on hoitanut ja hoitaa ihan aito Lappalainen Kemijärveltä. Hauska tapaus kertakaikkiaan. Hälle totetesin tuossa, että mikä kumma se on kun pyörryttää pikkuinenkin liikehdintä - niin se onkin korkea sokeri.

Eilen joutessani katsoin Cheekin Stadionkeikan taltioinnin ja olipa upea jopa telkussakin! Enää en mua kiinnostavan esiintyjän ikinä- milloinkaan - kenenkään keikalle jätä menemättä, jos se vain omissa käsissäni se valinta :). Ruottalainen teeppä äkkiä päätös, lähdetään loppukesästä 31.7 Ratinan Stadikalle kuunlemaan Nightwishiä - ostanko liput nyt vai heti? Lupaan sit ennen ens Joulua lähtee Siltsun tai Veskun konserttiin... Tänään tuleekin lyhyt dokkari Elan arjesta klo 20.00 mielestäni Teemalta? Täytyy muistaa katsella.

Tässä *Käänteishyljinnästä* vielä lisää. Lyhennän omin päin sanan tässä KH. KH käytänössä tarkoittaa siis sitä, että luovuttajan solut eivät tunnista uutta ympäristöään ja siksi hylkivät uuden isännän elimistöä. KH:n riski on hieman suurempi, jos siirto on tehty reksiteriluovuttajalta. Joissakin taudeissa kuitenkin lievällä KH:llä saattaa olla pienempi (perus) taudin uusiuitumisriski. KH:ää on kahta muotoa- akuuttia (esintyy ekojen kolmen kk:n aikana) ja kroonista saattaa ilmetä koska tahansa 3 kk jälkeen kantasolujensiirrosta. Akuuttia hoidetaan suuriannoksisella kortisonihoidolla ja vastavaasti krooninen hoidetaan pienemmillä annoksilla, mutta pidempikestoisena. Niin ja tänne tulosta saakka olen siis saanut sitä KH:n estolääkitystä, nyt vikat muutamat päivät itse suun kautta. Muutoin tippaa tippuu niin, ettei Lappalainen kerkee kuin käydä kääntymässä ja ei kun takas uutta putelia laittamaan :) Haha! Just tuli käymään eilinen hoitaja ja kysyi, Ollanko oikeessa huoneessa...  Sanoi muuten, että eilen hälle oltiin kerrottu (kun tapasimme ekaa kertaa), et siellä on sit kolmosessa semmoinen pikkusen kova rouva puhumaan... Hän oli eilisin sit ihmetellyt miten niin... nyt tän käynnin jälkeen hän ymmärtää, mistä friendit oli varoitellut :D :D :D

Elli semmossii tämmössii tällä kertaa- positiivisis pössiksis mennään. Muistin taas eräänalaisen taistelubiisin vuosien varrelta Gym Class Heroes - The Fighter ft.Ryan Tedder:

https://www.youtube.com/watch?v=bxV-OOIamyk

Until the referee rings the bell
Until both your eyes start to swell
Until the crowd goes home
What we gonna do ya'll?

Give em hell, turn their heads
Gonna live life 'til we're dead.
Give me scars, give me pain
Then they'll say to me, say to me, say to me
There goes the fighter, there goes the fighter
Here comes the fighter
That's what they'll say to me, say to me, say to me,
This one's a fighter