Keväisen aurinkoinen tervehdys! :)

Just ennen tulevaa viimaa ja mitä muuta kökkö keliä ovat ikinä luvanneetkaan! Ihan tunsin huonoa omatuntoa, kun en ole taas joutanut bloggailla viime aikoina - ANTEEKSI!. Tosin eipä mulla mitään järkevää olekkaan mielessä, Ööh! Ja ihan HIRVITTÄVÄ kiire duunissa, tilinpäätös ja raportoinnit käsissä.

Mutta, saanhan mä tästäkin nyt väännettyä aiheen tynkää - nimittäin se olisi niinku tän blogin Juhlapäivä. Sillä mehän siirrytään toiselle sadalle artikkelille tänään! Wow! Niin sitä on tullut kirjoiteltua jo sellaset melkeen 17 kk. Outoa tää ajan virta, olenko joskus todennut jotain kuinka...

Mutta, mun kutkat on ehkä häviämässä? Soittelin jo paniikissa IAS:aan, että nytkö se on menoa taas. Onneksi kuitenkin olen nyt sellainen friikki, että on katsottava koko kuvaa - ei yksittäisiä osa-alueita. You know Maam - Maaan! Onneksi ensi viikolla syöpiksellä Proffan tapaaminen ja sitten seuraavalla viikolla IAS:n Proffan tapaaminen, hän aikaisti treffejä sen mun 'hätäpuhelun' vuoksi <3 parilla kuukaudella. Aivan totta! Kyllä ovat oikeesti ihania, kun näin hyvin mua hoitavat ja ehkä kestävätkin... Juhlaan on aihetta myös siksi, että pääsin, toivottavasti lopuksi ikää eroon opiaatista! Damn, että olen onnellinen! Kutinaan on saattanut myös vaikuttaa työterveyslääkärin määrämä kolesterolilääke, joka nyt tauolla. Pakko vaan testailla onko eri lääkkeillä esim. kytköstä toisiinsa aiheuttaen jotain kummia 'väristyksiä' tai muuta outoa :P

Mitäs me muuta? No mitään ihmeitä ei olla puuhailtu. Viime viikonloppuna nautittiin perjantaina hyvien ystävien seurasta ja ResQ ruoasta. Vähänkö näpsää; pelastin neljä ateriaa hävikkiruoasta ja saatiin kiva neljän ruokalajin thai-illallinen plus mun omatekemä alkukasvissosekeitto plus omin kätösin murennettu Oreo-kakku jälkkäriksi :D Toimii toi ResQ. Tässä lyhyt oppitunti, ken ei tiedä asiasta;

Helsingissä avautui tammikuussa palvelu ResQ, jonka kautta ravintolat myyvät lounasruokaa lähialueella liikkuville.”Sen sijaan, että menisi kaupan kautta kotiin kokkaamaan päivällistä, voi hakea valmista ruokaa kotimatkalla melkein raaka-aineiden hintaan”, kertoo hankkeen vetäjä, ResQ:n toimitusjohtaja Tuure Parkkinen.

Näin se toimii: Lounastarjoilu päättyy ravintoloissa yleensä kello kolmen aikaan. Jäljelle jääneet annokset nostetaan välittömästi kylmään. Sen jälkeen palvelun käyttäjät voivat tilata annoksia sovelluksen avulla. Ravintolat pakkaavat annokset valmiiksi ja asiakas hakee sen itse kyseisestä ravintolasta.

Eniten tarjoiluhävikkiä tulee buffetravintoloista, mutta Parkkisen mukaan myös normiravintolat valmistavat enemmän ruokaa lounasaikaan kuin mitä ne lopulta saavat myydyksi.

Palvelua voi käyttää aluksi ResQ-sovelluksen kautta iOs-laitteistoilla sekä nettiselaimella. Palvelu vaatii alkurekisteröitymisen.

”Tulossa on ainakin mahdollisuus tallentaa omat ruokavaliot, jolloin sivusto näyttää vain niihin sopivat annokset, sekä valita lempiravintoloita”, Parkkinen sanoo.

Ruokahävikin vähentämiseksi on juuri nyt vireillä muitakin projekteja. Pääkaupunkiseudulla on toiminut vuoden ajan BuffetGo-palvelu, jonka kautta voi ostaa buffet-ravintoloista ylijäänyttä ruokaa halvalla. Kirjoitimme myös Helsinkiin pian avattavasta From Waste to Taste -ravintolasta, jonka ruoka valmistetaan pääasiassa kauppojen hävikkielintarvikkeista.

ResQ:n kautta tilattavien annosten hinnaksi tulee 3–6 euroa.

”Ideana on myydä ruokaa puoleen hintaan tai ainakin alle sen, mitä normaalisti maksettaisiin.”

Jees! Eli nyt toimintaa on jo useammalla paikkakunnalla ja ravintoloita mukana luonnollisesti myös enemmän kuin alussa. Itse olen pelastanut ruokaa kolme vai neljä kertaa ja homma oikeesti toimii.

Lauantaina kyläiltiin Nummelassa 30 vee synttärisankaritarta onnittelemassa ja tapaamassa pikkuväkeä myös. Voi elämän kevät nuita suloisuuksia <3 <3 <3 Sisko ja sen veli, 3 ja 1,5 vee. Aivan mahdottoman suloisia! Niin ja sunnuntaina tietty piipahdettiin piha- ja puutarhamessuilla. Tulevana lauantaina polkastaankin isommalla köörillä Vermoon! Se on ravi-iltapäivä tiedossa - toivottavasti myös massii ....!!??

Oikein kivaa loppuviikkoa ja tulevaa viikonvaihdetta sulle ja mulle <3

Lämpöö - Valoo - Rakkautta <3

Karhut.jpg

Jostain syystä, en tiedä mistä biisivalintani Sia 'California Dreamin' - ENJOY!

https://www.youtube.com/watch?v=1h475fzu4MM